Nilüferce

Salı, Mayıs 31, 2005


edirne Posted by Hello
posted by Nilüfer at 1:18 ÖS 2 comments


edirne Posted by Hello
posted by Nilüfer at 1:16 ÖS 0 comments

Pazartesi, Mayıs 30, 2005

Edirne


Posted by Hello

Resimler için teşekkürler nsevil.Sabah fark ettim gönderdiğin resimleri hemen işe gelmeden önce 1 tanesini yayınladım.Çok güzeller sağol.
posted by Nilüfer at 9:10 ÖS 1 comments

Düzce



Eh bu kadar fotoğraf yayınlamışken kendi yaşadığım şehirden bir fotoğraf yayınlamazsam olmaz değil mi?Burası 12 Kasım Düzce depreminden sonra Kalıcı konutların yapıldığı bölgelerden biri.Gerçekten temiz bir havası var Düzce Merkeze göre
Posted by Hello
posted by Nilüfer at 1:08 ÖS 6 comments

Pazar, Mayıs 29, 2005

Mardin Merkez -Müze


Mardin Merkez -müze
Originally uploaded by nilüferce.

Yeni bir haftaya başlayacağımız yarın için herkese iyi haftalar dilemek istiyorum.Yeni bir haftaya başlarkende yeni bir fotoğraf yayınlamak gerekir değil mi?Yine Mardin mi diyeceksiniz ama gerçekten güzel yerler bende sizler gibi Mardine gitmesemde fotoğraflarla orayı tanımakta güzel :-)) Bu resimde Mardin Merkezdeki bir müzeye ait fotoğraf.

posted by Nilüfer at 11:36 ÖÖ 3 comments

Mardin

Mardinden başka bir fotoğraf.Artık Mardinden yayınlayacağım fotoğrafların sonuna yaklaştım neredeyse :((

posted by Nilüfer at 11:33 ÖÖ 0 comments

Cuma, Mayıs 27, 2005

Nazlı için......

Haftanın son iş gününde herkese Merhaba
Hafta sonuna girerken dün başımdan geçen bir olayı anlatarak bu haftaya son vermek istiyorum.Üniversiteden mezun olduktan sonra ilk olarak sözleşmeli İngilizce Öğretmenliği yaptım ( 1998 yılında ).Aslında benim bölümüm farklı ama iş bulana kadar geçici olarak çalıştım. İlk iş deneyimimdi.8.sınıflardan birinin dersini vermişlerdi bana.Bu sınıfta Nazlı isminde bir öğrencim vardı dersle hiç alakası yoktu ve ilk gün benimle ufakta olsa atışmıştı.Kendi kendime bu kızla oldukça uğraşacağım galiba dedim.Sadece benimle değil diğer derslerdede sorun çıkarıyordu.Ancak sonra en sevdiğim öğrencilerimden biri oldu dersleri iyi olmasada benim dersimde birşeyler yapmaya çabalıyordu ve de bu benim için yeterliydi.Nedense çalışkan öğrenciler değilde derse ilgisiz öğrenciler derse katılınca insan çok daha mutlu oluyor.Bir şeyleri başardığınızı düşünüyorsunuz.Dün otobüste onunla karşılaştım.Okuyorum dedi Düzcede mi diye sordum hayır dedi nerede diye sorduğumda Ankara'da dedi.Hangi bölüm dediğimde HUKUK cevabını verdi.Şaşırdınız değil mi? dedi. ''Hiç kimse inanmaz değil mi'' diye sordu.Bu hafta içinde karşılaştığım en güzel olaylardan biriydi.Gerçekten çok mutlu oldum bu başarı karşısında. Özelliklede hiç beklemediğiniz bir durum olunca.Nazlı bu yazımı okumayacağını biliyorum ama gösterdiğin başarıdan dolayı tebrik ediyorum seni.Herkese iyi hafta sonları diliyorum.
posted by Nilüfer at 2:29 ÖÖ 4 comments

Çarşamba, Mayıs 25, 2005

Gün Batımı



Bloğumun içindeki en sevdiğim fotoğraflardan biri.Mardin Midyat yolu üzerinde çekilmiş.Siz ne dersiniz bilemiyorum benim için çok hoş bir görüntü.Programdaki sorundan dolayı bazı fotoğraflar küçük çıkıyor.Eğer üzerine tıklarsanız biraz daha büyütülmüş şekillerini görebilirsiniz.

posted by Nilüfer at 10:16 ÖÖ 5 comments

Mardin


Mardin merkezden başka bir fotoğraf.Gerçekten Türkiye'nin batısı kadar doğusundada çok güzel gezilecek iller var.İnşallah gezerim bir gün buraları.
posted by Nilüfer at 10:04 ÖÖ 3 comments

Salı, Mayıs 24, 2005

Diyarbakır Ulu Camii


Bu resimlerde sorun olduğu için farklı bir programından bloguma resimleri yükledim.

posted by Nilüfer at 11:39 ÖÖ 2 comments

Diyarbakakır Surları

Bu karedede Diyarbakır Surları yer almakta.Maalesef ben buralara gidemedim:-(

posted by Nilüfer at 11:33 ÖÖ 0 comments

Pazar, Mayıs 22, 2005

Tokat



Yeni bir haftaya başlarken herkese günaydın.Bugünde hava oldukça kapalı ancak güne iyi başlamak gerekir.Haftaya ilk nasıl başlarsanız öyle devam eder.Herkese kolay gelsin.

Tokat Posted by Hello
posted by Nilüfer at 9:01 ÖS 5 comments


tokat Posted by Hello
posted by Nilüfer at 9:00 ÖS 0 comments


tokat Posted by Hello
posted by Nilüfer at 8:59 ÖS 0 comments


tokat Posted by Hello
posted by Nilüfer at 11:49 ÖÖ 0 comments

Cumartesi, Mayıs 21, 2005

Mersinden sıcak bir görüntü



Şu anda hava oldukça kapalı ve yağmur yağıyor.Bende böyle bir resim yayınlayarak böyle bir havada iyi olacağını düşündüm.Herkese iyi hafta sonları diliyorum.

Mersin Posted by Hello
posted by Nilüfer at 9:57 ÖÖ 0 comments

Salı, Mayıs 17, 2005


Mersin Posted by Hello
posted by Nilüfer at 9:15 ÖS 0 comments

Doğum Günü



Doğum Günü

18.05.2005 Çarşamba sabahı herkese günaydın.Sabah sabah işe gitmeden önce bilgisayarın başına oturdum.Bugün çok sevdiğim bir arkadaşımın doğum günü ve onun doğum gününü değişik bir şekilde kutlamak istedim.Geçen gün seni kırdığım için üzgünüm.Sağlık,mutluluk ve huzur dolu daha nice yaşlara .Doğum günün kutlu olsun ÇİĞDEM
Posted by Hello
posted by Nilüfer at 9:02 ÖS 2 comments

Pazartesi, Mayıs 16, 2005

Kız Kalesi



Mersin Kız Kalesinin başka bir görüntüsü.

Mersin Posted by Hello
posted by Nilüfer at 8:01 ÖS 0 comments

Mersin Kız Kalesi



Mersin Kız Kalesi

Şu an çok yorgun olmama rağmen haftaya bloğumda yeni resimler yayınlayarak başlamak istedim.Mersin Kız Kalesinden bir görüntü.Aslında Mersini bende görmedim.Erkek kardeşim Mersinde okuduğu için ondan bloğumda yayınlamak üzere gezdiği yerlerin fotoğraflarını çekmesini istedim.Sağolsun güzel fotoğraflar çekmiş.Gerçekten güzel bir şehir inşallah bir fırsatını bulursam bende gitmek isterim.
Posted by Hello
posted by Nilüfer at 1:57 ÖS 1 comments

NE DİLERSİNİZ ?



Dilek Ağacı

Bu resmi gördüğümde aklıma gelen ilk şey Memolinin dizisi oldu.O filmdede bir dilek ağacı vardı ya.Siz bir dilek tutmak isteseniz ne dilerdiniz?????? :-)) Ben kalıcı sürekli bir işim olması için dilek dilerdim :-))
Mersin Posted by Hello
posted by Nilüfer at 1:56 ÖS 2 comments

Mavinin Rengi


Mersin - Kız Kalesi
Yine Mersinden oldukça güzel bir görüntü.Denizin insana verdiği huzur bambaşka ve özelliklede böyle temiz olunca insan daha mutlu oluyor.

Mersin Posted by Hello
posted by Nilüfer at 1:55 ÖS 1 comments

İşsizlik

Merhaba

Bugün kısa bir sohbetle bloğuma giriş yapmak istedim.Uzun zamandır bloğuma yeni resimler aktaramadım.Hafta sonları başka bir ilde kursa gittiğim için bloğumla yeteri kadar ilgilenemiyorum.Ayrıca bir kaç gündür bugünkü sınavımdan dolayı fazla vakit bulamadım.Bu gün bir iş başvurusu için bir sınava girdim.İnşallah sonuç benim için hayırlı olur.Aslında şu an bir işim var ancak geçici olduğu için sürekli,kalıcı bir iş için koşturuyorum yine :-))) İçimde sınav stresinden kurtulmuş olmanın mutluluğu ve huzuru var.Bugünkü tablo yine içler acısıydı.İşsiz 4 yıllık üniversite mezunları.Bir an düşündüm ve halime şükrettim sonuçta geçicide olsa şu an bir işim var.Ancak 4 yıl emek verip maddi ve manevi olarak yıpranıp iş umuduyla gelen pek çok insanı görünce bu duruma üzülmemek elde değil.Alınacak kişi sayısıda tahmin edebileceğiniz gibi oldukça düşük ( 2 kişi ) .Hayatın gerçekten zor olduğunu bugün bir kez yine anladım.İnşallah en kısa zamanda bu sorunları aşıp; gençlere geleceğe umutla bakabilecekleri bir yaşam sunarız.
posted by Nilüfer at 12:00 ÖS 0 comments

Perşembe, Mayıs 12, 2005

NALMES ENSAMBLE ACADEMİA


Nalmes

Nalmes grubu 52 kişilik profesyonel dansçı grubu ve orkestrasından oluşan ve Kafkas folklorunu en güzel bir şekilde tanıtan bir grup.2 Nisan ve 24 Nisan tarihleri arasında Türkiyenin 15 il ve ilçesinde gösterilerini sundular.Bu fotoğraflar Nalmes grubunun Samsun ve Tokattaki gösterileri sırasında çekilmiş fotoğraflar.
Nalmes Posted by Hello
posted by Nilüfer at 9:14 ÖÖ 0 comments

NALMES



Nalmes
Posted by Hello
posted by Nilüfer at 9:14 ÖÖ 0 comments

Nalmes Ensamble Academia



Nalmes

Nalmes grubunun 11 Nisanda Düzcedeki gösterisine gidemedim.Bu fotoğrafları grubun Mersin,Samsun ve Tokattaki gösterisine giden kardeşimden aldım ve kardeşim gösterilerin çok mükemmel olduğunu ve çok şey kaybettiğimi söyleyince oldukça üzüldüm.
Nalmes Posted by Hello
posted by Nilüfer at 9:13 ÖÖ 0 comments


Nalmes Posted by Hello
posted by Nilüfer at 9:13 ÖÖ 0 comments

Nalmes Ensamble Academia



Nalmes

Babam Çerkez olmasına rağmen ne Çerkezce konuşabiliyorum ne de Kafkas oyunlarını oynayabiliyorum.Zamanında öğrenmediğim içinde pişmanım.Bir ara kızkardeşimle beraber oyun öğrenmek için bir gruba katılacaktık ancak katılan kişilerin yaş grubu oldukça küçük olduğu için vazgeçtik.Eğer kendinize ait gelenekleriniz ,oyunlarınız ve diliniz varsa mutlaka çocuklarınıza,kardeşlerinize yada sizleri takip eden nesillerinize öğretiniz.İnsan başka bir yerde kendi oyunlarını izlediğinde gerçekten büyük bir mutluluk duyuyor.( Şunu da ekleyeyim Ülkemize ait tüm folklor oyunları ve geleneklerimiz bizler için çok önemli, geçmiş kültürlerimizi günümüzede yansıtmamız gerekir.)

Nalmes Posted by Hello
posted by Nilüfer at 9:08 ÖÖ 1 comments

Nalmes Ensamble Academia



Nalmes

Folklorumuzda her oyunun kendine özgü bir güzelliği var ancak Kafkas oyunlarında bayanların duruşu,el hareketlerindeki zerafet çok farklı geliyor bana.Tabiki bu benim düşüncem bu konuda farklı yorumlarınızda olabilir.

Nalmes Posted by Hello
posted by Nilüfer at 9:07 ÖÖ 0 comments


Nalmes 3 Posted by Hello
posted by Nilüfer at 9:06 ÖÖ 0 comments