Nilüferce

Pazartesi, Ekim 31, 2005

20 RASTGELE ŞEY

Glitters
Sevgili Tuhfe ‘20 rastgele şey’ için beni bir süre önce sobeledi.Ancak yazabildim Tuhfe kusura bakma. Bilgisayarın başına geçtim ne yazacağımı bir türlü bulamıyorum.Rastgele 20 şeyi yazmak ne kadarda zormuş.

***
Hayat ne kadar güzel,her şeyin değerini bilip hayattan zevk aldıktan ve sahip oldukların için şükrettikten sonra.Düşündüğümde kendimi gerçekten şanslı bir insan olarak görüyorum.Sağlığım yerimde ,ailem yanımda,şimdilik bir işim var,çok iyi arkadaşlarım var.
***
Ramazan Bayramı tatili biraz daha uzun olsaydı ne olurdu.Ne yapalım tatili çok seven bir milletiz.
***
Bayramda tüm ailenin toplanma geleneği devam ediyor.Büyükler ( babanem ve dedem) vefat etmiş olmasına rağmen her bayram köyde toplanıyoruz.Çok kalabalık olup akşam uyuyacak yer bulamasakta bu durumu çok seviyorum.İnşallah bunu bizlerde devam ettiririz.
***
Eh bayram tatili denilince aklıma hemen arkadaşlarımla vazgeçilmez mekanımız Becikoğlunda toplanıp keyifle çaylarımızı içip sohbet edeceğimiz gün aklıma geliyor ve sabırsızlıkla bugünü bekliyorum.Meral sana çok teşekkür ediyorum.Bu dostluğun bu şekilde gelişmesinde katkın çok fazla ve evlenmene rağmen aramızdan asla kopmadın ve hala bizleri bir araya topluyorsun.( Bu yazımı okurken yine duygulanacaksın biliyorum.Ama insanın böyle dostları ve arkadaşları olması çok güzel bir şey.Şimdi diğerleri kıskanacak onları da çok seviyorum :)))
***
Bugün çok sevdiğim iş arkadaşlarımdan Çiğdem rahatsızlandı.Geçmiş olsun Çiğdem.İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.
***
Annem bu akşam Nilüfer yeter artık kalk şu bilgisayarın başından demedi.Annem şunun başında vakit geçireceğine oya,dantel öğrensen diye söylenip durur.Haklısın anne ama ne yapayım ilgi duymuyorum oya, dantele.
***
Saatler ilerliyor ve ben hala yazacak bir şey bulamıyorum.Yarın sabah işe gitmem gerek, ama Tuhfe bunu senin için bitirmeliyim.Sobelendiğimden beri kaç gün geçti ama elim bir türlü değmedi yazmaya.
***
Bu blog işini çıkarandan Allah razı olsun.Yeni bir şeyler ortaya çıkarıp bunu diğer insanlarla paylaşmak çok güzel.
***
Geçen gün bir arkadaşımla msn de sohbet ederken internette gezinirken canı sıkıldığını söyledi ,bende ona bloğumdan bahsettim ve kendisininde bir blog oluşturabileceğini söyledim.Ama çok dikkatli olmalısın blog işine girdiğinde bilgisayarın başından artık hiç kalkamazsın ,çünkü bu blog işi bir hastalık gibi bir türlü kurtulamıyorsun dedim.O da yeni bir blog oluşturdu.Eh Sezen kolay gelsin sana ,sana da bu hastalığı bulaştırdım :)) Sırada kim var bakalım.
***
Yasemin hadi dön artık ,seninle sohbet etmeyi çok özledim.
***
Şu anda canım çikolatalı ya da meyveli hiç fark etmez yaş pasta istedi.Meral sana geldiğimde yaş pasta yapacaksın değil mi? Okuyanda çok fazla boğazıma düşkün olduğumu zannedecek ama hiçte öyle değil aslında sadece yaş pastaya dayanamıyorum.
***
Ya yazıyorum yazıyorum bir türlü 20’ye ulaşamadım.Yoksa birileri yazdıklarımımı siliyor .
***
Şu an çok uykum geldi uyumak istiyorum, ama bir an önce bunu bitirmeliyim.Yarın akşama iftara misafirler gelecek,Çarşamba günüde mesai bitiminden sonra köye gideceğim eğer şimdi bitiremezsem bayramdan sonraya kalacak ve Tuhfeye çok ayıp olur .
***
Bu bloglar sayesinde pek çok insanla tanıştık bu da mutluluk verici bir olay.
***
Nagihan ve Meral gönderdiğiniz Powerpoint sunuları çok harika.İş arkadaşım Sibel ‘ Nilüfer daha yeni bir şey yok mu’ diyor.Sizin sayenizde bu sunular msn yoluyla pek çok insana ulaştırılıyor.Görende bizi çalışmıyor zannedecek.
***
Ramazanda iş arkadaşlarımla beraber iftara bir yerlere gidelim dedik.Oraya mı gitsek buraya mı gitsek diye sürekli konuştuk.Ama hepsi lafta kaldı. Ramazanın son günleri içerisindeyiz ve biz hala bir yerlere gidemedik.Arkadaşlar inşallah öbür Ramazana ,eğer ben olmazsam da çağırırsınız beni artık.
***
En çok özlediğim şeylerden biri sabah işe gittiğimde müdürümüz gelmeden evvel yaptığımız taze çay ve simit faslı.Evden kahvaltı yaparak çıktığım halde asla çay ve simite hayır demiyorum.Meral biliyorum sizin orada çıtır çıtır taze simit yok.Olsun arkadaşım ben senin yerinede yerim.Karnım acıktı galiba sürekli yemekten bahsettim.
***
İnşallah herkes sıkılmadan zevkle okur.Oldukça uzun cümleler oldu.Neredeyse hayat hikayesine döndü :))
***
Ben yeni bir düzenleme yapıp "18 Rastgele Şey" desem ne dersiniz.
***
Evet sonunda 20.rastgele şeye geldim.Eğer sonuna kadar yazdıklarıma dayanabildiyseniz teşekkürler.
Benim kimleri sobeleyeceğime sıra geldi.Ben yeni keşfettiğim bloglardan
Handan,Bilal,Erdemselvi yi sobeliyorum.Arkadaşlar yazma zorunluluğunuz yok.Yazmak istemezsenizde anlayışla karşılarım.
posted by Nilüfer at 2:41 ÖS 7 comments

Pazar, Ekim 30, 2005

Kadir Geceniz Mübarek Olsun

Bu Mübarek gecede Allah(c.c) cümlemize herşeyin en hayırlısını nasip etsin.Bizleri sevdiği,hayırlı kullarından nasip eylesin.
posted by Nilüfer at 4:58 ÖÖ 4 comments

Cumartesi, Ekim 29, 2005

Cumhuriyet Bayramı


Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
posted by Nilüfer at 12:04 ÖÖ 1 comments

Pazartesi, Ekim 24, 2005

Adapazarı-Sapanca


Sapanca Posted by Picasa

Bu fotoğrafın güzel bir anısı var bende.Burası Sapanca'da çok hoş bir piknik alanı.Yıllık izindeyken Adapazarına gitmiştim.Amcamın oğlu bu hafta internette tanıştığımız kanarya severlerle bir piknik düzenleyeceğiz sende katıl dedi.Baştan bu fikir pek cazip gelmedi ve orada sıkılacağımı düşünmüştüm ve sonunda bende pikniğe katıldım.Bu pikniğe katılan kanarya severler birbirlerini tanımıyorlardı sadece internetteki sitelerinden sohbet ediyorlardı ve sonunda mangal partisi düzenlemeye karar verdiler.Tekirdağdan,Gebzeden,İstanbuldan,Adapazarından pek çok katılımcı vardı.Gördüğüm manzara gerçekten mükemmeldi birbirlerini hiç tanımayıp,yüzlerini bile görmedikleri bu insanlar o kadar güzel kaynaştılar ki sanki 40 yıllık dost gibiydiler.Herkes evine mutlu bir şekilde döndü ve piknik sonrası siteye ( kanarya sevgisi)piknik hakkındaki yorumlarını bıraktılar.Bu pikniğe katılan ve bu günü böyle güzel geçirmemize vesile olan herkese teşekkürler.
posted by Nilüfer at 8:38 ÖS 4 comments

Cuma, Ekim 21, 2005

Dikkat Yardıma İhtiyacı Olanlar

Bu mesaj nymphia ( Hayat Güzeldir ) bloğundan alınmıştır.Teşekkürler nymphia

MESAJ 1-
USA' dan 1 konteynır dolusu "tekerlekli sandalye" geldi ve talebe bağlı olarak dağıtım yapılacak. Çevrenizde tekerlekli sandalye ihtiyacı olan ve temin şansı bulunmayan kişiler var ise LÜTFEN ACİLEN BİLDİRİN! Altunizade Kulübü olarak temin edip kendilerine ücretsiz olarak verilecektir..

Erol AYVACIKLI
NGM Uluslararası Tas.Tic. Ltd. Şti.
Koşuyolu-İstanbul
Tel: 0216 326 41 66
Fax: 0216 326 33 53
E-posta: o.yigidim@mynet.com.tr
o.yigidim@mynet.com.tr

MESAJ 2-

Türkan SABANCI isimli tam donanımlı bir okul var, görmeyen çocuklar için. Hatta aralarında zeka yönünden kusurlu ama eğitilebilir ancak görmeyen çok sayıda çocuk da var. İstenirse, yatılı bolumu de var. Ama öğrenci sayısı kapasitesinin altındaymış...

Yer: Üsküdar
Tel: 0-216-310 49 12
Müdür: Feyzullah GÜLER

MESAJ 3 -

Veysel VARDAL Görme Engelliler İlköğretim Okulu.
Yer: Sarıyer
Tel: 0-212-201 12 92
Müdür: Muzaffer TEN

Bu okullar öğrenci azlığından kapanma tehlikesi içinde. Oysa kim bilir,bu imkanlara muhtaç kaç çocuğumuz var çevremizde.Bize düşen görev, bu çocuklarımızı bulup bu imkanı onlara ulaştırmak.

LÜTFEN BU MESAJI ÇEVRENİZDEKİ HERKESE ULAŞTIRIN,BELKİ BİR ÇOCUGUN EĞİTİLMESİNE, YA DA TEKERLEKLİ SANDALYE İHTİYACI OLAN BİRİSİNE FAYDAMIZ DOKUNUR.
posted by Nilüfer at 10:51 ÖÖ 0 comments

Pazartesi, Ekim 17, 2005

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN MERAL

Glitters


posted by Nilüfer at 7:30 ÖS 6 comments

Pazar, Ekim 02, 2005

Başımızı Kaldırmamız Gerekiyor


Başımızı Kaldırmamız Gerekiyor

Bize öğretilen yanlışlara karşı başkaldırmamız gerekiyor
Bize söylenen yalanlara karşı başkaldırmamız gerekiyor.
Sevginin ayaklar altına alındığı bir çıkar dünyasında bizim daha
çok başkaldırmamız gerekiyor.
Duygularımızı korumak için, duygularımızı geliştirmek için,
duygularımızı açıklamak için daha çok başkaldırmamız gerekiyor.
Hayatın gözüne içtenlikle bakmalıyız.
Hayatı sevdiğimizi söylemekten korkmamalıyız.
Kendimizi savunmak hayatı savunmaktır.
Elimizi sevdiğimiz elin üstüne koymaktan korkmamalıyız.
Korkulacak olan giderek yapay bir insan olmaktır.
Elimizi hayatın elinin üstüne koyalım"Seni seviyorum" diyelim
"Seni ben seviyorum, bu sevgi benim özgürlüğümdür,
bunu duyduğum sürece seveceğim"

Erdal Atabek

Haydi "Seni seviyorum" diyelim bu sabah...

Bu bölümü Handan'ın bloğundan (www.metebilge.blogspot.com) aldım.Teşekkürler Handan.Yeni bir haftaya başlarken kimlere bu sözü söylemek isterdiniz diyorum ve ilk ben başlıyorum.Ailem sizi seviyorum,arkadaşlarım sizleri seviyorum.
Evet şimdi de sıra sizde...

posted by Nilüfer at 1:44 ÖS 8 comments