Nilüferce

Pazartesi, Ağustos 15, 2005

Edirne Selimiye Camii


Edirne - Selimiye Camii Posted by Picasa

Camiinin içerisine girdiğinizde insana verdiği bir huzur vardır; ancak Selimiye Camii daha da farklı hissetmenize sebep oluyor.Huzurun yanında kafanızı kaldırıp caminin içerisini seyrettiğinizde hayranlığınız kat kat artıyor.O kadar muhteşem bir yapı ki.Nasıl böyle bir eser ortaya çıkmış diye düşünmeden edemiyorsunuz.Abarttığımı düşünmeyin ama gerçekten saatlerce oturup camiinin içerisini seyretmek istiyorsunuz.Yolunuz Edirneye düşerse mutlaka ziyaret edin.
posted by Nilüfer at 8:27 ÖÖ

5 Comments:

Teşekkürler Nilüfer bizlerle fotoğrafları paylaştığın için. Ben ülkemizin tüm camilerinde anlatılamaz huzurlu bir atmosfer yaşıyorum.

2:05 ÖS  

Selimiye camii inanılmaz bir eser.görmenizi tavsiye ederim arkadaşlar.
ayrıca edirne'nin her köşesi öyle tarih kokarki..
ara sokaklarda bile osmanlıdan kalma camileler,çeşmeler...oldukça fazladır.
ama tek sorun bu kültür hazinelerimize yeterince sahip çıkamıyor olmamız..

2:34 ÖS  

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Nagihan gerçekten haklısın Edirne'nin her bir köşesi tarih kokuyor.Malesef ülkemizin her köşesindendeki tarihi yerlerimize yeterince sahip çıkamıyoruz.

10:34 ÖS  

evet sevgili nilğfer tarihi eserlerimize gereği gibi değeri veremiyoruz.kimbilir ne emeklerle yapıldı.bu işçiliği bu sanatı şimdi hangi yapımızda görebiliyoruz.bu değerleri bizlerle paylaştığın için teşekkürler sevgiler.

2:16 ÖÖ  

EVETARKADAŞLAR KATILIYORUM EDIRNE CAMININ OZELLIKLERI SAYMAKLA BITMEZ MESELA TERSLALESI MUZESI GIZLI GEÇITLERI GUZELLIGI KISACASI HERKEZIN GIDIP GORMESI LAZIM BOYLEBIR TARİH ESERİ

6:39 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home